fredag 15. august 2014

Bergen matfestival 5-7 september.

4H Matskule bistro på Barnas matfestival.

I August kjem vi til å halde ein spesiell matskule som forberedelse til Barnas matfestival. Eit team med born og unge frå 8- 14 år skal drive restaurant på festivalen. Du får anledning til å prøve deg som kokk eller servitør. Du får lære å lage mat, anrette mat og servere mat til gjester.


Matskule for å delta på matfestival som kokk/ servitør vert:

- I Bergen sentrum: 18 august fra 17:30 til 20:30
Opplæring i servering og desserter for deltakelse på festival.
Antall deltakarar: 5


- På Voss 19 august fra 17:30 til 20:30
kokkeopplæring for deltakelse på festival.

Antal deltakarar: 5

- På Flatøy skule i Meland kommune: 20 august fra 17:30 til 20:30
kokkeopplæring for deltakelse på festival.
Antall deltakarar: 6


Festivalen går av stabelen i Bergen 5-7 september. Vi treng og 4H medlemmer som kan tenke seg å være medhjelparar i nokre av bodane for å lage sundt godteri, hjelpe til med smaksverksted, informere om 4H og arr leikar for små og store.

Er du intressert i å vere med?
Det koster 400,- kr å delta på matskule.
For påmelding til matskule/ restaurant: karen.o.isdal@4h.no
For å være medhjelpar/ frivillig i bodar/ leikar: ljonesmarita@gmail.com

Påmeldingsfrist: 14 august.

Barnas matfestival
5-7 september arrangerer 4H, Barnas matfestival som ein del av matfestivalen i Bergen. Arrangementet er eit samarbeid mellom 4H Hordaland, 4H Sogn og Fjordane og Hordaland fylkeskommune.

Inne på Barnas festival område vil du finne smaksverksted med Folkelig og Oikos, Reint Digg gir informasjon om økologisk Vestlandsmat. Du kan spise middag på 4H matskole´s Bistro som drives av barn som deltar på matskole. Professor bestemor (fra Vil Vite senteret) viser et teaterstykke om mat og smak. Hub Bergen forteller om entreprenørskap for ungdom. Bondelaget kommer for å rekrutterer nye unge bønder. Bygdekvinnelaget informerer om sine familiematskuler. 4H informerer om sine aktiviteter og viser fram prosjektet Fra jord til bord og matskule. Her kan du sjå kva ungdommane har dyrka i løpet av året og kanskje få ein smakebit.

Åpningstider Barnas matfestival:
Fredag 12-18
Lørdag 10-18
Søndag 10-16